Zirve'lerden geçilmiyor



Zirve kelimesinin Türk Dil Kurumundaki açıklaması aynen şöyle : Bir işte ulaşılan en üst aşama

 

Yani bir eyleme “Zirve” diyeceksen o işin en üst aşamasını gerçekleştirmen gerekiyor. Şahane bir tablo yaparsan sanatta zirve olur, Dünya şampiyonasında goller atarsan zirvedesin demektir ya da ABD Başkanıysan zirvedesindir. 

 

Etkinliklerde de durum aynı, bir konunun en iyi etkinliğini yapıyorsan zirve diyebilirsin, ya da en köklüsünü. Bir başka yolu ilgili sektörün en üst görevlilerini bir araya getiriyorsan da zirvedir o. Mesela OrtaDoğu liderleri bir toplantıda buluşurlarsa ona zirve denir elbette. Ya da bir toplantının sonucunda o sektörün gidişi hakkında sonuçlar çıkarabilecek bir toplantıysa o da zirve olur.

 

Bilişim sektörünün zirvesi diye anlaşılması gereken de aynıdır. Ya çok büyük olmalıdır, 1000 ve üzeri kimsenin geleceği mesela. Ya da sektörün en büyük markalarını ya da en yetkin insanlarını bir araya getirirsin, bu da zirvedir. Peki 100 kişi ile zirve olur mu? Olur tabi, eğer bu 100 kişinin yarısından fazlası bilişime yön verecek yetkinlikte kişilerse olur.

 

Bu günlerde her yerde zirve var.  Zeka zirvesi, Kamu zirvesi, IoT zirvesi, bilmemne zirvesi ….  Bir sektörde bu kadar zirve olur mu? Olmaz. Çünkü zirve ismi gereği tektir, hadi bir kaç tanedir ama her etkinlik zirve olamaz. Bundan 5 yıl önce amma çok etkinlik var diye dert yanıyorduk, şimdi amma çok zirve var diyoruz. Zirve kelimesi gevşemiş ve tadı kaçmış durumda.

 

Bilişim Zirvesi isminin adı ile aynı Bilişim Zirvesi Ltd.Şti’mizin Türkiye Cumhuriyetinden almış olduğu marka tescili olduğunu da belirtelim.  Zirve kelimesinin kullanılmasının ayağa düşmesinden vazgeçtim, şimdilerde önüne gelen etkinliğine Bilişim Zirvesi diyor. Köklü , en üst seviyede katılım, sonuçları ile sektöre yön veren gibi özellikleri barındıran ender etkinliklerden biri ve Bilişim Zirvesi 20-21 Kasım 2019 tarihlerinde Istanbul Kongre Merkezinde.